Saksankerho on Puolalan alakoulun saksan kieliluokkalaisille tarkoitettu oma iltapäiväkerho, mutta muidenkin luokkien tai koulujen 1.- ja 2.-luokkalaiset ovat tervetulleita!

Ohjaajamme puhuvat saksaa ja suomea äidinkielenään. Iltapäiväkerhossa puhutaan suomea, saksaa ja tarvittaessa englantia sujuvasti lasten omien taitojen mukaan. Laulamme saksalaisia lauluja ja luemme saksalaisia kirjoja päivittäin. Tutustumme vuoden mittaan myös saksalaisiin perinteisiin erilaisten juhlien kautta.

Kerhossa lapset saavat leikkiä ja pelata vapaasti, ja heidän ideansa ja toiveensa kuullaan. Kerhossa on mahdollisuus tehdä läksyt, ulkoilemme säännöllisesti läheisessä puistossa ja kentällä, sekä askartelemme ja ruokailemme yhdessä.

Saksankerho on Suomen saksalaisen seurakunnan järjestämä ja tekee yhteistyötä Turun kaupungin kanssa. Toimipisteemme sijaitsee seurakunnan tiloissa Kaskenkatu 1:ssä. Siellä meillä on kaksi iso ryhmätilaa ja oma keittiö. Ohjaajamme hakevat kerholaiset Puolalan koulusta ja kävelävät heidän kanssaan kerhotiloihin.

Olemme auki ma-pe klo 11-17, tarvittaessa järjestetään myös „aamuparkki“.